/* /*]]-->*/ تهیه شده توسط: بهاره سالاری
در صنعت کاشی سرامیک با تغییر در تکنولوژی پخت و تغییر سیستم دو پخت سنتی به سیستم تک پخت سریع، فرمولاسیونها و ترکیبات جدیدی در زمینه لعاب امکان استفاده پیدا کردند. تا قبل از ظهور تکنولوژی پخت سریع لعابهای شیشه- سرامیک هرگز به کار گرفته نشدند، چون این لعابها به تسهیلاتی نظیر فرایند جوانهزنی و کریستالیزاسیون میکروکریستالین فشرده نیاز داشتند، که این شرایط در تکنولوژی پخت سنتی فراهم نبود.
از جمله خواص لعابهای شیشه- سرامیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– مقاومت بالا در برابر سایش
– سختی بالای لعاب
– میزان کم تخلخل
– مقاومت شیمیایی بالا
– هماهنگی ضریب انبساط حرارتی این لعابها با ضریب انبساط حرارتی بدنه با توجه به مطالب فوق
میتوان دریافت که لعابهای شیشه- سرامیک و به طور کلی شیشه- سرامیکها محدوده گستردهای از خواص را ارائه میدهند و علاوهبراین، فرآیند تولید این محصولات هم به دلیل به کارگیری مواد سیلیکاتی معمول چندان پیچیده نیست.برای دریافت این مقاله با دفتر نشریه تماس بگیرید